SUA: „Democraţia este fragilă”, a reacționat Joe Biden după achitarea lui Donald Trump

Joe Biden
Joe Biden
14 februarie 2021, 09:12

„Chiar dacă votul final nu a dus la o condamnare, fondul acuzaţiei nu este contestat”, a declarat democratul după achitarea votată de Senatul SUA în al doilea proces de impeachment contra predecesorului său republican.

„Chiar şi cei care s-au opus condamnării, precum liderul minorităţii din Senat (Mitch) McConnell, cred că Donald Trump ‘şi-a abandonat ruşinos îndatoririle’ şi că ‘practic şi moral este responsabil pentru provocarea’ violenţei dezlănţuite la Capitoliu”, a mai apreciat Biden.

El a spus că se gândeşte la poliţistul de la Capitoliu Brian Sicknick, care a murit în urma violenţelor de pe 6 ianuarie, precum şi la ceilalţi care au rezistat cu curaj sau care şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, Biden a elogiat curajul celor care au făcut efortul de a proteja integritatea democraţiei americane, inclusiv democraţi şi republicani, oficiali electorali, judecători, lucrători în secţiile de votare.

„Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă. Că ea trebuie mereu apărată. Că trebuie să rămânem mereu vigilenţi. Violenţa şi extremismul nu-şi au locul în America. Şi că fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea, ca americani şi în special ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciuna „, a afirmat Biden într-un comunicat.

 

Senatorii americani l-au achitat pe Donald Trump într-un proces de impeachment  istoric. Șapte republicani au votat pentru condamnare

 

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite