SUA coronavirus. Trump: Nu vom impune carantină. Eu, această administraţie, nu vom institui carantină

14 noiembrie 2020, 14:23

Mult așteptata conferință de presă a președintelui în exercițiu a adus clarificări legate de acțiunile administrației împotriva răspândirii coronavirusului.

Așa cum reiese din harta publicată de USA TODAY, numărul cazurilor este în creștere, iar președintele ales Joe Biden, care se pregătește deja pentru tranziție, nu exclude soluția carantinei, o soluție pe care, însă, actualul locatar de la Casa Albă o respinge.

Pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 crește, la fel ca și numărul celor care ajung la spital sau pierd lupta cu virusul, din ce în ce mai multe state prelungesc restricțiile.

Sunt deja 34 de state din 50 în care masca este obligatorie în locurile publice. Măsurile privind distanțarea, telemunca, limitarea adunărilor publice, carantină la deplasarea dintr-un stat într-altul sunt deja în vigoare.

Președintele Donald Trump a explicat aseară că situația este sub control și că numărul mare de cazuri este rezultatul unei testări masive.

Mai mult, liderul de la Casa albă a dat asigurări că imediat ce va fi aprobat, vaccinul va ajunge la populația care va fi vaccinată gratuit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite