Continuă căutarea supravieţuitorilor după ce o clădire s-a prăbuşit în Insula Jersey în urma unei explozii. Trei persoane au murit, iar 12 sunt dispărute

11 decembrie 2022, 06:37

Şefa guvernului din Jersey, Kristina Moore, a confirmat acest bilanţ sâmbătă seara. Un raport anterior anunţase cel puţin un deces. Mai mult de 12 persoane sunt date dispărute, iar alte 2 sunt rănite.

O scurgere de gaze este cauza presupusă a acestei tragedii care s-a produs în jurul orelor 04.00 (local şi GMT) în capitala insulei, portul Saint Helier, în sudul insulei. Imaginile camerelor de supraveghere video au arătat o minge de foc înghiţind clădirea de pe malul mării, apoi un fum gros.

„O clădire cu trei etaje s-a prăbuşit complet”, a declarat şeful poliţiei locale, Robin Smith.

„Sunt pagube şi la o clădire din apropiere, un alt bloc de locuinţe căruia pompierii trebuie să îi asigure securitatea. Este o privelişte destul de înfricoşătoare
„, a adăugat el.

Robin Smith a subliniat că bilanţul şi numărul persoanelor date dispărute şi căutate se pot schimba.

Două persoane au fost internate în spital.

Un vecin, Anthony Abbott, a spus la BBC că ferestrele apartamentului său au fost suflate spre interior de explozie. „Totul afară era în flăcări”, a descris el, considerând că a fost „norocos”.

Furnizorul de gaze din Jersey, Island Energy, a indicat că lucrează cu serviciile de salvare pentru a înţelege ce s-a întâmplat.

Locuitorii sunaseră la pompieri, plângându-se de miros de gaz, potrivit şefului poliţiei. El a spus că au fost mobilizaţi specialişti pentru a căuta persoane care ar putea fi prinse sub dărâmături.

Kristina Moore a estimat că operaţiunile de curăţare a molozului ar putea dura „câteva zile”.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din zonă şi duse la primăria din Saint Helier.

Este a doua tragedie din această săptămână pe insula a cărei economie se bazează pe sectorul bancar, turism şi pescuit.

Vineri, garda de coastă din Jersey a încheiat o căutare de două zile pe mare pentru trei marinari dispăruţi în naufragiul vasului lor, joi dimineaţă, după ce s-a ciocnit cu un feribot.

Barca, „L’Ecume II”, s-a scufundat la aproximativ 40 de metri de fundul mării, prea adânc pentru ca scafandrii să poată coborî fără echipament specific.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite