SUA: Congresul a adoptat o lege care întăreşte protecţia judecătorilor de la Curtea Supremă. În curând, aceștia vor lua decizii cruciale privind avortul şi armele de foc

Curtea Supremă SUA
Curtea Supremă SUA
15 iunie 2022, 06:46

Săptămâna trecută, un american puternic înarmat a fost arestat în apropierea locuinţei judecătorului conservator Brett Kavanaugh, în suburbiile Washingtonului, pe care voia să-l omoare înainte de a se sinucide. În cursul interogatoriului său, el le-a declarat anchetatorilor printre altele că este furios pe Curtea Supremă după ce un proiect de decizie privind avortul a apărut în presă la începutul lunii mai.

Textul sugera că cea mai înaltă instanţă din Statele Unite era gata să-şi îngroape decizia istorică din 1973 prin care recunoştea dreptul femeilor la avort, ceea ce a stârnit proteste în toată ţara, inclusiv în faţa casei mai multor judecători.

Decizia finală a Curţii cu privire la acest caz, precum şi alta legată de portul de armă sunt aşteptate până la 30 iunie, stârnind temeri în privința unei noi creşteri a tensiunilor.

„Astăzi trimitem un semnal clar radicalilor de stânga: nu puteţi intimida judecătorii de la Curtea Supremă”, a afirmat liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, chiar înainte de adoptarea proiectului de lege care extinde protecţia de care se bucură judecătorii asupra întregii lor familii.

Textul, care a trecut deja de faza Senatului, trebuie acum semnat de preşedintele Joe Biden.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite