SUA: Ceremonie de binecuvântare a armelor de asalt. Trump vrea extinderea verificărilor pentru cei care doresc arme

1 martie 2018, 17:53

În timpul unei întâlniri la Casa Albă cu mai mulți senatori, președintele Trump a spus că vrea extinderea verificărilor celor care doresc să cumpere arme.

Donald Trump: „Sunt necesare reglementări stricte pentru persoanele cu probleme mintale. Mulţi vor spune că nu ar trebui să vorbesc aşa, dar vreau să fiu clar: nu vreau ca bolnavii mintal să aibă acces la arme„.

Președintele Trump și-a dori și creșterea vârstei la care pot fi achiziționate arme, de la 18 la 21 de ani. Le-a sugerat congresmenilor să nu le fie frică de NRA – Asociația Națională a Armelor de Foc, puternicul lobby care se opune oricăror restricții privind portul de armă.

Sugestia președintelui a fost deja pusă în practică de 2 mari retaileri, care au anunțat că nu mai vând arme și muniție persoanelor sub 21 de ani.

Există însă foarte mulți entuziaști ai armelor. O școală primară din statul Pennsylvania s-a văzut nevoită să mute orele, după ce o biserică a organizat un eveniment de binecuvântare a armelor de asalt, cum a fost și cea folosită în masacrul din Florida.

Bătălia din Congres pe tema regimului armelor se anunță dificilă. Deja mai mulți republicani și o serie de publicații conservatoare îl acuză pe Donald Trump că vrea să încalce drepturile constituționale ale americanilor și că face jocul democraților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite