SUA au trimis bombardiere strategice asupra peninsulei coreene

30 iulie 2017, 21:15

Cele două bombardiere B 1 Lancer au decolat de la baza americana din Guam și au zburat deasupra peninsulei coreene escortate de avioane japoneze și sud-coreene. Este a doua demonstrație de forță în tot atâtea zile, după ce ieri forțele militare americane și sud-coreene au executat manevre comune cu rachete tactice sol-sol. Pentagonul a anunțat că acestea pot lovi precis și eficient orice obiectiv de pe teritoriul nord-coreean. Phenianul a amenințat că va riposta.

„Dacă SUA nu revin la bunul simţ şi vor continua să recurgă la aventurism militar şi „sancţiuni dure”, R.P.D. Coreeană va răspunde cu un act justiţiar hotărât”.

Testul balistic de vineri a avut loc la numai o zi după ce Senatul american a aprobat un pachet de sancțiuni la adresa Rusiei, Iranului și Coreei de Nord.

Președintele Donald Trump a folosit din nou rețelele de socializare pentru a-și comunica mesajele. El a afirmat, pe Twitter, că este foarte dezaăagit de China. Aceasta promite, dar nu face nimic pentru a împiedica dezvoltarea arsenalului strategic nord-coreean.

După analizarea parametrilor de zbor și a traiectoriei rachetei lansată vineri, analiștii militari cred că noua variantă ar avea o rază de acțiune de 10.000 de kilometri și ar putea lovi adânc în teritoriul Statelor Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite