SUA au prelungit recomandările de distanțare socială până pe 30 aprilie. Marea Britanie preconizează o revenire în 6 luni

30 martie 2020, 12:43

SUA au prelungit recomandările de distanțare socială până pe 30 aprilie

Vârful acestei epidemii vă fi cel mai probabil în 2 săptămâni, a avertizat președintele Trump care a extins recomandările de distanțare sociala până pe 30 aprilie. În absența acestor măsuri covi-19 ar putea ucide peste 2 milioane de americani. Orice sub 10 la sută din această cifra este văzută acum că un lucru bun.

Donald Trump, preşedintele SUA: Se vorbeşte de 2,2 milioane de morţi. 2,2 milioane de oameni din cauza acestui virus. Dacă putem să ţinem cifra la 100 de mii, ceva absolut oribil, sau sub 100 de mii. Dacă o să avem între 100 şi 200 de mii de decese putem cu toţii spune că am făcut o treabă bună.

Cu peste 140 de mii de cazuri SUA este țara cea mai afectată din lume iar ideea unei reluări a activității economice de Paste a fost abandonată, liderul american avansând acum o nouă dată.

Donald Trump, preşedintele SUA: Preconizăm data de 1 iunie când să ne începem revenirea.

Marea Britanie preconizează o revenire în 6 luni

Mai puțin optimiști sunt britanicii unde o revenire a vieții măcar la un simulacru de normal este preconizată în 6 luni.

Dr. Jenny Harries, şeful medical din Marea Britanie: Întâi trebuie să ţinem boala sub control, apoi gradual să ajustăm măsurile de distanţare socială şi treptat să revenim la normal.

Revizuim situaţia la 3 săptămâni şi în 2 sau 3 luni vom vedea dacă am depăşit criza. Dar asta se va vedea abia peste 3 până la 6 luni, ideal vorbind, dar sunt multe incertitudini.

Premierul Boris Johnson aflat în izolare după ce a fost testat pozitiv a trimis o scrisoare tuturor celor 30 de milioane de locuințe din Regat în care a promis că guvernul va face tot ce este necesar ca oamenii să aibă mâncare să pună pe masă. În Marea Britanie sunt aproape 20 de mii de cazuri confirmate de infectare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă