SUA au inclus Croaţia în programul Visa Waiver, de exceptare de vize

Panorama Zagreb Croaţia
Panorama Zagreb Croaţia
28 septembrie 2021, 22:13

Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în coordonare cu secretarul de stat, Antony Blinken, a desemnat Croaţia ca nou participant în Programul Visa Waiver (VWP), se arată în comunicatul postat de site-ul DHS.

Cu începere cel târziu de la 1 decembrie, Sistemul Electronic pentru Autorizarea Călătoriilor (ESTA) va fi actualizat spre a le permite cetăţenilor croaţi să aplice pentru a călători în Statele Unite pentru turism sau afaceri pentru o durată de până la 90 de zile fără a obţine viză, precizează comunicatul.

‘Desemnarea astăzi a Croaţiei ca nou participant în Programul Visa Waiver este o recunoaştere importantă a intereselor economice şi de securitate comune ale ţărilor noastre’, a afirmat Alejandro Mayorkas, citat în comunicatul DHS.

‘Felicit Croaţia pentru că devine al 40-lea membru al VWP după ce a întrunit cerinţe stricte, şi sunt nerăbdător să continuăm cooperarea strânsă asupra priorităţilor cheie’, a adăugat responsabilul american.

La Zagreb, premierul croat Andrej Plenkovic a salutat decizia Statelor Unite, subliniind că aceasta va întări şi mai mult legăturile dintre cele două ţări, a relatat agenţia croată HINA.

Cetăţenii croaţi vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei decizii, a transmis el pe Twitter, amintind că ridicarea obligativităţii vizelor pentru SUA a fost una din priorităţile de politică externă ale guvernului său.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite