SUA au contribuit cu peste 35 de miliarde de dolari la ajutorul militar pentru Ucraina

Secretarul american al apărării Lloyd Austin / captura video
Secretarul american al apărării Lloyd Austin / captura video
21 aprilie 2023, 15:32

Partenerii din cadrul Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei s-au întâlnit pentru a discuta despre chestiuni precum apărarea aeriană şi muniţiile, potrivit lui Austin.

”Ucraina are urgent nevoie de ajutorul nostru pentru a-şi proteja cetăţenii, infrastructura şi forţele de ameninţarea rachetelor Rusiei”, a spus şeful Pentagonului, care a adăugat că Ucraina va fi sprijinită atât timp cât va fi necesar.

Lloyd Austin a spus că eforturile partenerilor au o mare contribuţie pentru Ucraina pe câmpul de luptă şi ilustrează cât de mult s-a înşelat Kremlinul.

Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei s-a mai reunit de trei ori până acum la baza militară americană de la Ramstein, aminte;te Agerpres.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina, notează Agerpres.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite