SUA au aprobat cererea Israelului de a vinde sistemul de apărare antirachetă Arrow-3 către Germania, într-o tranzacție în valoare de 3,5 miliarde de dolari

Sistemul Arrow 3
Sistemul Arrow 3
17 august 2023, 16:25

Aprobarea deschide calea pentru ca Israelul și Germania să semneze un acord de apărare istoric în valoare de 3,5 miliarde de dolari, potrivit Ministerului israelian al Apărării.

Oficialii israelieni au fost informați joi de Departamentul de Stat al SUA cu privire la aprobare, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Apărării.

Israelul și Statele Unite au dezvoltat împreună sistemul de apărare antirachetă Arrow, în valoare de mai multe miliarde de dolari, începând din 1986.

Sistemul Arrow 3 este conceput pentru a intercepta rachete balistice exo-atmosferice, permițând interceptări la altitudini mari deasupra atmosferei.

Înalți oficiali israelieni și germani vor semna o scrisoare de angajament în valoare de 600 de milioane de dolari pentru a permite lucrul imediat la proiect, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului israelian. Un contract complet va fi semnat după ce acordul va fi aprobat de parlamentele respective ale celor două țări.

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a apreciat aprobarea SUA ca fiind „o expresie a încrederii în capacitățile excelente ale industriilor de apărare israeliene” și o reflectare a „legăturilor puternice dintre SUA și Israel în domeniul apărării”.

Gallant a adăugat că decizia va „contribui la consolidarea forțelor și a economiei Israelului” și că achiziționarea de către Germania a sistemelor de apărare israeliene a fost „semnificativă pentru fiecare evreu”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite