SUA au alocat peste 3 miliarde de dolari pentru apărarea aliaților lor de „provocarea rusă”

SUA au alocat peste 3 miliarde de dolari pentru apărarea aliaților lor de
SUA au alocat peste 3 miliarde de dolari pentru apărarea aliaților lor de
6 ianuarie 2017, 10:42

„Noi susținem Ucraina democratică și ca replică la provocarea rusă am oferit asistență aliaților noștri din Europa Centrală și de Nord”, a declarat Kerry, indicând că fondurile respective au fost necesare pentru a ajuta unele țări să-și garanteze securitatea și să-și consolideze sistemul de apărare. În contextul agresiunii ruse în Ucraina, SUA trebuie să se plaseze în fruntea comunității internaționale pentru a sprijini poporul ucrainean și a susține sancțiuni împotriva Rusiei pentru acțiunile sale ilegale, a spus Kerry, citat de Unian.

Anterior, Kerry a declarat că „resetarea” relațiilor dintre Moscova și Washington în perioada 2009-2013 a dat unele „beneficii concrete” în domeniul controlului armelor nucleare, precum și în ceea ce privește „organizarea rutelor de aprovizionare” a trupelor americane din Afganistan. El a menționat că SUA și Rusia „și-au păstrat capacitatea de a lucra împreună”, în interes comun, „în unele domenii separate”, dând ca exemplu coordonarea acțiunilor în Arctica și acordul asupra programului nuclear iranian.

Cu toate acestea, a subliniat John Kerry, există dificultăți și divergențe într-o serie de probleme între cele două părți. Secretarul de stat american a indicat că intervenția Rusiei în Siria și „atacurile cibernetice fără precedent” de care Washingtonul acuză Moscova în timpul campaniei electorale înaintea alegerilor prezidențiale dn Statele Unite reprezintă o „provocare la adresa relațiilor bilaterale”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite