SUA ar putea adăuga din nou Coreea de Nord pe lista statelor care sprijină terorismul

20 aprilie 2017, 15:57

Experți americani și sud coreeni se așteaptă că armata nord coreeană să efectueze în orice moment un test nuclear.

Vicepreședintele american Mike Pence, care se află într-un turneu în Asia, a declarat că perioada răbdării strategice s-a încheiat și că toate opțiunile sunt pe masă.

El a exclus orice negocieri directe cu Kim Jong Un, liderul de la Phenian pentru o soluție la tensiunea în creștere din peninsulă.

Singurul lucru pe care vrem să-l auzim de la Coreea de Nord este că pune capăt programului sau nuclear și balistic, a spus Pence. Pentru moment vorbesc armele diplomației, însă în regiune concentrarea militară este maximă. De o parte și de alta.

La exerciții participă peste 1500 de piloți și zeci de avioane de luptă F16 si F15. 28.000 de militari americani se află în Coreea de Sud.

Potrivit Reuters, experți americani au fost surprinși să vadă pe imaginile captate din satelit cum se juca volei la baza militară nord coreeană unde se așteptau să fie efectuat un test nuclear.

Au venit cu două explicatii: fie nord coreenii sunt în așteptarea unui ordin, fie fac o diversiune știind că baza respectivă este monitorizată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite