SUA anunţă un nou pachet de sancţiuni împotriva Coreii de Nord și promit continuarea politicii de “presiune maximă” împotriva regimului

24 februarie 2018, 15:41

În timp ce peședintele Trump a anunțat noi sancțiuni împotriva a 50 de nave și companii martime nord-coreene, Ivanka a ajuns în Coreea de Sud pentru finalul Olimpiadei. În onoarea ei a fost organizat un banchet la Palatul Prezidențial din Seul. Acolo fiica președintelui SUA a transmis un mesaj de „presiune maximă” asupra regimului nord-coreean, lucru care pare să fie în conflict cu abordarea diplomatică, prin dialog, favorizată de președintele Coreii de Sud. Poziția americanilor a fost clarificată de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, aflata în delegația oficială la Peyonchang.

Preşedintele a fost foarte clar dar nu o să vă spună în detaliu planurile sale. Vom continua campania de presiune maximă. Ultimele sancţiuni sunt cele mai dure impuse împotriva Coreii de Nord şi lucrurile vor continua în această formă” – Sarah Sanders, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Ivanka Trump a vizitat sportivii americani și a asista la mai multe competiții. Mâine se va afla în tribune la ceremonia de închidere, unde va fi și cel mai important general nord-coreean. O interacțiune între cele două delegații a fost, cel puțin deocamdată, exclusă.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite