SUA anunţă efectuarea cu succes a unui test de interceptare a unei rachete balistice intercontinentale

Test - racheta balistică intercontinentală. Missile Defence Agency
Test - racheta balistică intercontinentală. Missile Defence Agency
26 martie 2019, 11:15

În primul test de acest tip, a fost interceptată o rachetă neînarmată care zbura deasupra Oceanului Pacific, folosindu-se două rachete de interceptare lansate de la baza forţelor aeriene Vandenberg din California.

Ambele rachete de interceptare au lovit ținta.

Prima rachetă de interceptare a lovit şi distrus vehiculul de reintrare, care într-o situaţie reală ar conţine o bombă. A doua rachetă de interceptare a lovit un obiect secundar, aşa cum era aşteptat, conform agenției.

Racheta balistică intercontinentală a fost lansată de la facilitatea de testare din Insulele Marshall.

„Sistemul a funcţionat exact cum trebuia”, a declarat locotenent-generalul Samuel A. Greaves, directorul Agenției de Apărare Antirachetă. „Acest rezultat demonstrează că avem un sistem de prevenire capabil şi credibil în faţa unei ameninţări foarte reale”, a adăugat el.

Deşi acest sistem antirachetă este operaţional de peste 10 ani, este pentru prima oară când a fost încercată o interceptare folosindu-se două rachete simultan (interceptare de tip „salvo”). O astfel de intervenţie creşte şansele de a lovi racheta ţintă, care, într-o situaţie reală de luptă, ar putea fi însoţită de ţinte false sau de alte măsuri, pentru a crea o situaţie mai dificilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă