SUA accelerează campania de imunizare împotriva coronavirusului. Vaccinările devin posibile în farmacii

Vaccinare împotriva coronavirusului în SUA
Vaccinare împotriva coronavirusului în SUA
12 februarie 2021, 11:35

Preşedintele Joe Biden a anunţat joi achiziţionarea de către Statele Unite a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-COVID-19, care ar trebui să permită imunizarea majorității populaţiei americane până la sfârşitul lunii iulie.

Aceste 200 de milioane de doze suplimentare – 100 de milioane de la Moderna şi 100 de milioane de la Pfizer – se adaugă celor 200 de milioane de doze deja comandate de guvernul american de la cele două companii.

„Suntem de acum pe cale să avem suficiente doze pentru 300 de milioane de americani până la sfârşitul lunii iulie”, a declarat Joe Biden. Această cifră reprezintă totalul populaţiei adulte americane.

Achiziției masive i s-a adăugat distribuirea, începând de joi, a unor doze de vaccinuri către 6.500 de farmacii din ţară în care americanii obişnuiesc să se vaccineze împotriva gripei.

Primele doze vor fi administrate în farmaciile americane chiar astăzi.

În total, aproximativ 40.000 de farmacii vor fi incluse în programul de vaccinare.

După un debut haotic în luna decembrie, Statele Unite au intensificat ritmul campaniei de imunizare: 44,8 milioane de doze au fost deja administrate şi cel puţin 33,8 milioane de persoane au primit deja una sau ambele doze, reprezentând circa 10% din populaţia americană.

Statele Unite au raportat peste 475.000 de victime şi peste 27,3 milioane de infectări cu coronavirus, potrivit celui mai recent bilanţ, publicat de Universitatea Johns Hopkins.

După un vârf înregistrat pe 8 ianuarie, curbele aferente cazurilor pozitive, spitalizărilor şi deceselor se află într-o scădere continuă.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite