SUA: 52 de mii de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi

2 iulie 2020, 21:10

Texas, Arizona și Florida se numără printre statele americane care înregistrează de 2-3 mai multe infectări zilnice decât în aprilie, când era vârful epidemic. Multe sunt cazuri grave care au dus din nou la supra-aglomerarea spitalelor, care pe alocuri au secțiile de terapie intensivă ocupate sută la sută.

Aceste state au fost printre primele care au relaxat condițiile de viață încă de la începutul lunii mai.

Acum, Arizona a decis să închidă barurile, sălile de sport și cinematografele timp de o lună, iar în Florida s-au închis mai multe plaje de teamă că va fi aglomerație în weekend când se marchează Ziua Americii.

Alte state, printre care California și New York, amână încă o dată relaxarea și interzic cel puțin 3 săptămâni reluarea servirii în spațiile închise ale restaurantelor și barurilor.

Socializarea fără distanțare este o posibilă cauză a creșterii numărului de infectări, mai ales că majoritatea americanilor infectați în ultima lună sunt persoane cu vârste între 20 și 40 de ani.

Pe de altă parte, numărul mare de cazuri vine și pe fondul unei ample campanii de testare: potrivit cifrelor oficiale, numărul de teste anti-COVID care se fac la nivel național este dublu față de lunile aprilie și mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite