SUA: 100 de persoane dispărute după prăbușirea unui bloc în Miami

25 iunie 2021, 12:40

Toată noaptea echipele de salvare, ajutate de câini special antrenați, au căutat semne de viață printre dărâmăturile blocului prăbușit. S-au săpat și tuneluri dintr-o parcare subterană situată în apropiere, în încercarea de a ajunge la supraviețuitori.

Mai mulți salvatori au spus că au auzit zgomote și bătăi venind de sub mormanul de moloz.

Blocul cu 12 etaje și unde erau 55 de apartamente a căzut din senin și încă nu este clar câți oameni erau acasă.

Până acum se știe că o persoană a murit și 35 au fost scoase în viață de sub dărâmături. Mulți așteaptă în continuare vești de la rudele și prietenii despre care nu știu nimic de mai bine de 24 de ore și sunt șocați de scena dezastrului.

Blocul era construit în 1980 și urma să treacă prin verificările obligatorii care se fac la fiecare 40 de ani. Potrivit oficialilor, complexul era în plin proces de recertificare și se știa că avea nevoie de unele reparații. Dar cauzele prăbușirii rămân deocamdată necunoscute.

Există însă un raport, de anul trecut, care arată că blocul construit într-o zonă mlăștinoasă era instabil și se scufunda cu 2 milimetri pe an, lucru care i-ar fi afectat structura.

Guvernatorul statului Florida a decretat stare de urgență, lucru care permite deblocarea fondurilor federale, iar președintele Biden a promis că va oferi orice ajutor i se va solicita.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Japonia: Şapte dispăruţi după accidentul a două elicoptere militare