SUA, ultima execuție din 2020. Alfred Bourgeois, un afro-american condamnat pentru uciderea fiicei sale de 2 ani, în 2002, a primit injecția letală în penitenciarul Terre-Haute

Alfred Bourgeois
Alfred Bourgeois
12 decembrie 2020, 11:48

Acest fost şofer de camion în vârstă de 55 de ani a primit o injecţie letală în penitenciarul Terre-Haute din Indiana, unde un alt condamnat federal, Brandon Bernard, a fost executat cu o zi înainte.

După un test de paternitate, el a fost de acord să-şi ia fetiţa în camion pentru o parte din vara anului 2002, dar a supus-o la multe abuzuri. În cele din urmă, el i-a spart craniul de parbriz.

Întrucât crima a avut loc la o bază militară unde efectua o livrare, el a fost judecat de un tribunal federal şi condamnat în 2004 la pedeapsa capitală.

Într-un comunicat, familia fetiţei a declarat că „nu ar fi trebuit să dureze 18 ani pentru a ne face dreptate”.

Din 2004, el a rămas condamnat la moarte în timp ce Statele Unite nu au mai efectuat nicio execuţie federală din 2003, mai ales din cauza discuţiilor privind legalitatea substanţelor utilizate în injecţii.

În iulie, în plină pandemie de COVID-19, administraţia lui Donald Trump a revenit însă la practică, deşi statele şi-au amânat execuţiile pentru a nu expune la virus personalul penitenciarelor sau martorii.

Şapte execuţii federale au avut loc înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Democratul Joe Biden, care a promis că va colabora cu Congresul pentru a pune capăt definitiv execuţiilor federale, a câştigat acest scrutin – ceea ce republicanul refuză să recunoască – şi va prelua funcţia pe 20 ianuarie.

În mod tradiţional, preşedinţii care îşi încheie mandatul opresc execuţiile în perioada interimară, dar ministrul justiţiei Bill Barr a anunţat şase noi execuţii între noiembrie şi ianuarie, dintre care cea a lui Alfred Bourgeois.

Avocaţii săi au cerut Curţii Supreme a Statelor Unite să-i acorde o amânare pe motiv că suferă de întârziere mintală severă.

Statele Unite au executat 17 condamnaţi de la începutul anului, un minim istoric cauzat de o pauză respectată în state. În schimb, pentru guvernul federal, această a zecea execuţie este un record de peste un secol.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite