SUA: Sute de oameni au demonstrat la Charlottesville împotriva extremiștilor naționaliști albi, la un an după ce o tânără a fost ucisă

12 august 2018, 13:14

Mai multe sute de oameni au demonstrat la Charlottesville, Virginia, împotriva naționaliștilor albi. Au vizitat locul unde anul trecut un extremist a ucis o tânără și au mărșăluit în campusul Universității Virginia.

Poliția a fost prezentă în număr mare, lucru care i-a indignat pe demonstranți.

Nu ne simţim deloc în siguranţă înconjuraţi de poliţie, ca într-o cuşcă.

Noi am venim să protestăm paşnic şi după vedeţi ei au venit pregătiţi cu scuturi ca pentru un atac. Anul trecut când eram înjuraţi de nazişti poliţia a stat şi s-a uitat. Întrebarea mea este pe cine apără de fapt?

Tinerii nu uită că anul trecut, la Charlottesville s-au înregistrat violențe teribile, între naționaliștii albi și cei care îi contestă, și la care poliția abia a reacționat.

Controversatul marș al naționaliștilor împotriva demolării statuii unui general confederat a culminat și într-un teribil atac. Un extremist alb a intrat cu mașina într-o mulțime de demonstranți anti-fasciști și a ucis-o pe Heather Meyer, o tânără de 32 de ani.

Susan Bro, mama victimei Heather Heyer: „Astăzi este o zi tristă şi grea, şi nu ştiu cum o să fie mâine, dar o să supravieţuiesc, cum am trecut şi prin alte greutăţi. Adesea, părinţii îşi pierd copiii şi supravieţuiesc.”

Amintirea evenimentelor de anul trecut a fost reaprinsă de această comemorare, dar și de veștile că naționaliștii albi au primit aprobare să demonstreze astăzi în capitala Washington DC. S-au anunțat deja mai multe contra-manifestații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite