SUA: Rezultate promițătoare în folosirea medicamentului Remdesivir pentru bolnavii de COVID-19. Tratamentul ar putea deveni standard

Rezultate promițătoare ale unui studiu guvernamental american privind tratamentul pe baza medicamentului Remdesivir. Pacienții cărora li s-a administrat tratamentul au avut o perioadă de recuparare mai rapidă cu 31% față de cei care nu l-au primit. Datele au fost prezentate de un reputat expert american, care face parte din grupul de criză Covid-19 de la Casa Albă. Tratamentul ar putea deveni unul standard.

30 Aprilie 2020, 14:05 (actualizat 30 Aprilie 2020, 22:43) |

Rezultatele studiului, realizat cu sprijinul Institutului pt Boli Infecțioase din SUA, au fost prezentate la Casa Albă, în prezenta președintelui Trump, care le-a calificat drept semnificative.

DR. ANTHONY FAUCI, directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase din SUA: "Datele arată că Remdesivir are un efect semnificativ, pozitiv în privinţa reducerii perioadei de recuperare. Este un element destul de important. Durata medie de recuperare a fost de 11 zile (pentru cei trataţi cu Remdesivir) comparativ cu 15 zile pentru cei din procedura placebo. De asemenea, rata mortalităţii a scăzut, 8% faţă de 11% pentru grupul din procedura placebo."

Doctorul Anthony Fauci face parte din echipa specială de la Casa Albă, care coordonează strategia privind combaterea pandemiei. El a precizat că tratamentul se aplică persoanelor infectate cu Covid-19 și nu are legătură cu vaccinul.

DR. ANTHONY FAUCI, directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase din SUA: "Ce s-a dovedit este că medicamentul poate bloca virusul. Acesta ar putea fi standardul pentru tratament."

Administrația americană vrea să extindă capacitatea de testare. În acest context, oficialii din Los Angeles au anunțat că toți rezidenții vor fi testați gratuit. Indiferent dacă au sau nu simptome.

SUA au înregistrat peste 1 milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Adică o treime din numărul total de cazuri la nivel global. Președintele Trump a cerut creșterea numărului zilnic de teste până la un nivel record, 5 milioane.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ -2°C 1°C
CONSTANTA 2°C 4°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV -2°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI