SUA: Recompensă pentru prinderea bărbatului dat în urmărire după atacul armat din New York

13 aprilie 2022, 13:58

Frank James, 62 de ani, este până acum singura persaona dată în urmărire. A fost găsită și mașina pe care o închiriase din Philadelphia – posibil, atunci când planificase atacul- și pe care o parcase în apropierea stației de metrou.

Bărbatul postase pe rețelele sociale mesaje de ură față de toți, cu câteva zile înainte – spunea mai ales că oamenii trebuie exterminați pentru că distrug planeta și îl critica aspru pe primarul New Yorkului. Nu e suspect acum, ci „persoană de interes” – adică poliția crede că ar putea da informații prețioase despre atac – și oferă 50.000 de dolari recompensă pentru găsirea lui.

Haosul s-a declanșat după ce bărbatul, care purta o mască de gaze, a incendiat o canistră cu o substanță fumigenă și a deschis focul asupra călătorilor. A tras cu arma semiautomată de 33 de ori. 10 oameni au fost răniți de gloanțe, 13 au suferit de pe urma inhalării de fum sau a atacurilor de panică ori s-au lovit când au căzut.

Președintele Joe Biden a fost informat despre atac, iar administrația prezidențială i-a oferit tot sprijinul primarului orașului New York, Eric Adams, care a îndemnat populația să rămână calmă.

În ultimele luni, orașul New York s-a confruntat cu o serie de atacuri cu arme de foc, în special în sistemul de transport de tranzit, unul dintre cele mai vechi și mai extinse din lume. Este și motivul pentru care la Nw York a fost adoptată o reglementare foarte severă a regimului armelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite