SUA: Programul "Viață pentru animale" ajută proprietarii de animale de companie să nu le abandoneze

În Statele Unite, proprietarii de animale de companie care au venituri foarte mici sunt ajutați să-și întrețină prietenii blănoși. Este o modalitate prin care se descurajează abandonul. Programul finanțat prin donații acoperă servicii medicale,  medicamente și hrana în 27 de regiuni.

19 Septembrie 2019, 09:03 (actualizat 19 Septembrie 2019, 13:48) |

Programul Viața pentru animale a apărut acum 9 ani. O firmă care produce hrană și accesorii pentru câini și pisici a calculat că un proprietar cheltuiește în medie 5000 de dolari pe servicii medicale în toată viața prietenului sau blănos.

Tocmai această sumă îi determină pe mulți să își abandoneze animalul de companie care ajunge într-un centru deja foarte aglomerat. Carmen Webb Davis, care locuiește în Atlanta, ar fi ajuns în această situație.

Carmen Webb Davis, proprietar de animale: "Să întreţii un câine sau o pisică e destul de scump. E ca şi când ai avea în grijă un copil. Când vrei să ai grijă corespunzător. Sunt oameni care iau animale şi apoi nu le mai pasă de ele."

25 la sută din toate animalele care trăiesc acum în adăposturile din Statele Unite au avut cândva un stăpân. Cea mai întâlnită cauză a abandonului este lipsa banilor.

Karen Hirsch, LifeLine animal: "Viaţă pentru animale este un program minunat. Obiectivul nostru este să păstrăm orice animal ajunge în adăpost, vrem să-l vedem că pleacă în într-o casă unde să fie iubit şi astfel să micşorăm numărul celor abandonaţi."

Reprezentanții programului Viață pentru animale, odată ajunși în localitate, bat la fiecare ușă pentru a descoperi unde sunt animale și întreabă proprietarii dacă au nevoie de ajutor. Asistența medicală, de la vaccin până la operatia de sterilizare, este gratuită.

De la sfârșitul lui august, numai în Altantya au beneficiat de acest ajutor peste 8000 de persoane.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 11°C
IASI 2°C 11°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 6°C 7°C
BRASOV 7°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI