SUA: Peste 60 de mii de oameni s-au adunat în orașul natal al bărbatului împușcat mortal. Fratele lui George Floyd: Adevărata schimbare se face prin vot

3 iunie 2020, 19:48

Peste 60 de mii de oameni s-au adunat în orașul natal al lui George Floyd pentru a cere dreptate pentru bărbatul ucis de poliția din Minneapolis. La eveniment au fost prezenți primarul orașului, dar și mai multe rude ale lui Floyd.

A existat și un moment tensionat, aplanat însă de un polițist care a mers și a vorbit cu protestatarii și a îngenuncheat alături de ei.

Un apel la calm a făcut și fratele lui George Floyd, chiar de pe locul unde a fost ucis bărbatul. Adevărata schimbare se face prin vot, a spus Tererence Floyd care a avut și cuvinte aspre pentru cei care au comis acte de vandalism.

Mii de oameni s-au adunat din nou și în fața Casei Albe și au rămas în stradă și după ce au intrat în vigoare restricțiile de circulație. Abia atunci s-au încins spiritele și poliția a început dispersarea manifestanților. Mulți au scăpat după ce au fost primiți în casă de locuitori ai Capitalei.

Și la New York sute de persoane au fost reținute pentru că au rămas în stradă după ora 20. Incidente s-au înregistrat și la un protest din Portland. Restricții de circulație pe timpul nopții au fost impuse în peste 40 de orașe americane după o săptămână de violențe.

Pe străzi au fost mobilizați și peste 18 mii de militari care să vegheze la respectarea ordinii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite