SUA: Persoanele vaccinate nu mai trebuie să poarte mască. Joe Biden: O zi măreață pentru America

14 mai 2021, 13:08

Zâmbitori și fără mască, președintele și vicepreședintele SUA au transmis americanilor noile recomandări ale Centrului pentru Controlul Bolilor potrivit cărora masca de protecție nu mai este obligatorie pentru cei vaccinați.

O zi măreață în lupta împotriva coronavirusului, a declarat Joe Biden.

Joe Biden: Dacă sunteţi vacinat cu ambele doze, puteţi să vă daţi jos masca, aţi câştigat dreptul la ceva pentru care americanii sunt recunoscuţi în toată lumea, întotdeauna îi salută pe ceilalţi cu un zâmbet. Cu un zâmbet. Este o zi bună pentru ţară.

Americanii imunizați cu ambele doze de vacin nu mai trebuie să poarte mască afară sau înăuntru, singurele excepții fiind în transportul în comun, în avioane și spitale. Anunțul președintelui a fost primit cu entuziasm de mulți oameni.

Desigur există și cei care consideră că decizia a fost luată prea devreme și deja își suspectează concetățenii de lipsă de sinceritate.

Decizia autorităților de a elimina obligativitate purtării de mască vine și pe fondul unei situații epidemiologice înucrajatoare.

Infectările sunt în scădere în 49 din cele 50 de state americane, numărul persoanelor spitalizate este la cel mai mic nivel din aprilie anul trecut, iar mortalitatea a scăzut cu 80% comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

În plus, campania de vaccinare a americanilor este una dintre cele mai avansate din lume: 45% au primit deja întreaga schemă de vaccin și 60% sunt vaccinați cu o doză.

Președintele Biden are ca obiectiv declarat vaccinare a 70% din populație până pe 4 iulie când americanii marchează Ziua Independenței.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite