SUA: Pentru 85 de minute, Kamala Harris a fost prima femeie din istorie care a deținut prerogative prezidențiale. Președintele Biden s-a aflat sub anestezie pentru o investigație medicală

Kamala Harris și Joe Biden
Kamala Harris și Joe Biden
19 noiembrie 2021, 18:52

Pentru 85 de minute, Kamala Harris a fost prima femeie din istorie care a deținut puteri prezidențiale, notează CNN, care amintește că președintele i-a transferat atribuţiile vicepreşedintei Kamala Harris, cât timp  a fost supus unei colonoscopii sub anestezie.

Biden, care a fost supus unei colonoscopii ‘de rutină’, a discutat cu Kamala Harris şi directorul său de cabinet ‘în jurul orei 11.35 dimineaţa. Era într-o formă bună şi şi-a reluat atribuţiile din acel moment’, a transmis pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Transferul de prerogative – deci perioada în care Harris a exercitat atribuţiile prezidenţiale – a durat o oră şi 25 de minute, a menţionat Casa Albă.

Este primul control medical la care a fost supus Biden de când a preluat fotoliul de la Casa Albă.

Președintele Joe Biden a sosit vineri dimineață la Centrul Medical Walter Reed pentru a fi supus unui examen medical anual de rutină, primul său examen medical de când a devenit președinte al SUA.

Joe Biden, care împlinește sâmbătă 79 de ani, este cel mai în vârstă președinte american din istoria SUA aflat la primul mandat.

În Statele Unite, vicepreședintele își asumă puterile prezidențiale în timp ce președintele este supus unei proceduri medicale care necesită anestezie.

Transferul de putere către vicepreședinte s-a mai făcut, cel mai recent, în timpul administrației George Walker Bush.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite