SUA: Părinții studentului ținut captiv în Coreea de Nord spun că fiul lor a fost torturat. Medicii americani infirmă ipoteza

28 septembrie 2017, 16:46

Părinţii lui Otto Warmbier au declarat într-un interviu că, după ce a fost repatriat în iunie,  fiul lor se agita necontrolat şi inconştient, urla şi scotea sunete inumane. Era complet ras pe cap, dinţii, braţele şi picioarele îi erau complet mutilate. Până acum, familia lui Otto a păstrat tăcerea, dar tatăl lui spune că a venit vremea să spună adevărul.

Nord-coreenii au afirmat, la repatrierea studentului, că aceste se îmbolnăvise de botulism în închisoare.

Avea encefalopatie anoxică, sau leziuni cerebrale cauzate de lipsa de oxigen la creier, nu ştim exact din ce cauză. Sunt mai multe moduri în care poate apărea. Fie întreruperea fluxului sangvin către creier, fie asfixierea” – medic de medicină legală din comitatul Hamilton

Medicii americani infirmă ipoteza torturii, dar au făcut doar un examen la vedere şi cu computerul tomograf. Părinţii lui Otto au refuzat însă orice autopsie pentru că  „nu au vrut să-l mai scape din ochi pe băiat”.

Pentru cineva care a stat la pat mai mult de un an, corpul său era în stare excelentă, la fel şi pielea. Nu am găsit dovezi de răni. Erau câteva cicatrici, pe care le-am notat. Una dintre ele nu a putut fi explicată, dar nimic din examinarea externă, în afară de ce am menţionat, care să indice tortura” – medic de medicină legală din comitatul Hamilton.

Totuşi, preşedintele Trump i-a lăudat pe părinţii lui Otto pentru declaraţiile lor şi a scris pe Twitter că tânărul a fost „torturat dincolo de imaginaţie„.

Otto Warmbier a fost arestat anul trecut la Phenian, unde era cu nişte prieteni, după ce a încercat să fure un semn dintr-un hotel nord-coreean.

A fost repatriat în iunie anul acesta într-o aşa-numită comă indusă, potrivit autorităţilor americane. Acum Departamentul de Stat le-a interzis americanilor să mai călătorească în Coreea de Nord.

Phenianul a lansat recent un clip de propagandă în care avioane şi nave americane sunt aparent, prin trucaje aproape comice, distruse de rachete nord-coreene, iar preşedintele Donald Trump este calificat drept un „nebun care bălmăjeşte ameninţări”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite