SUA: O maşină a lovit cu viteză mulţimea adunată la o paradă de Crăciun. Cinci persoane au murit și peste 40 sunt rănite

22 noiembrie 2021, 08:47

În imagini este surprins momentul în care o mașină roșie, care circulă cu peste 70 de km pe oră, după estimările martorilor, a intrat în zona unde avea loc parada de Crăciun din localitatea Waukesha.

Zeci de persoane au fost lovite, printre care membrii unei fanfare și un ansamblu de dans format din copii. Potrivit autorităților, 11 adulți și 12 copii sunt spitalizați. Multe alte persoane au primit îngrijiri la fața locului sau au reușit să meargă singure la unități medicale.

“Când maşina a trecut cu viteză aşa mare, m-am întrebat ce se întâmplă. Era acolo o fetiţă care îşi lua dulciuri şi a fost aproape spulberată de maşină. Imediat aproape toată lumea a început să ţipe”.

„M-am apropiat de locul unde era maşina şi am auzit focuri de armă, tot mai mulţi oameni s-au speriat şi au început să fugă în toate direcţiile”.

Focurile de armă au fos trase de poliție, în aer, în încercarea de a opri mașina. Aceasta a fost în cele din urmă găsită parcată în față unei locuințe, iar șoferul a fost arestat. Ancheta este încă fluidă, au spus polițiștii, dar, potrivit presei locale, cel mai probabil suspectul fugea de la locul unei alte infracțiuni și a ajuns în zona unde avea loc parada. Incidentul a șocat orașul cu circa 72.000 de locuitori.     

DANIEL THOMPSON, şeful poliţiei din Waukesha: „Toate şcolile publice din Waukesha vor fi mâine (n.r. luni) închise. Cerem tuturor oamenilor să stea departe de locul incidentului. Drumurile publice vor rămâne închise cel puţin 24 de ore”.

Între timp a fost ridicată și alerta de securitate prin care li se cerea oamenilor să se adăpostească în case, iar poliția consideră că pericolul a trecut. Nu sunt indicii că ar fi fost vorba de un atac terorist. Președintele Biden a fost informat despre incident, iar oficialii Casei Albe au spus că administrația este pregătită să ofere orice ajutor de care ar avea nevoie oficialii locali din Wisconsin.

––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 40 au fost răniţi duminică după ce o maşină a intrat în viteză în participanţii la o paradă de Crăciun în oraşul Waukesha din statul american Wisconsin, a anunţat poliţia, transmite luni Reuters.

Se pare că nu a fost vorba despre un act terorist. Suspectul fugea de la locul unei infracțiuni când a intrat cu mașina ân mulțime.

________________________

Incidentul, despre care autorităţile sunt în curs de a strânge informaţii, a avut loc în jurul orei 16.30 (22.30 GMT), în timp ce spectatorii adunaţi la Waukesha urmăreau tradiţionala paradă de Crăciun care se desfăşoară anual în acest oraş din statul Wisconsin (nord).

Un autovehicul de tip SUV a lovit mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, făcând „mai mulţi morţi” şi peste 20 de răniţi, a anunţat inițial poliţia, transmite AFP.

Sunt „mai mulţi morţi”, a indicat şeful poliţiei, Dan Thompson, în cursul unei conferinţe de presă, fără a preciza numărul lor. Responsabili locali au indicat la rândul lor că 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital.

„Un SUV roşu a intrat cu viteză în parada de Crăciun pe care o organizăm în centrul oraşului”, a declarat presei şeful poliţiei, Dan Thompson. „Peste 20 de persoane au fost rănite în urma acestui incident”, a precizat el.

„Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare”, a mai spus el, adăugând că autorităţile au identificat o persoană în cadrul acestei anchete.

Mai multe persoane au fost transportate la spital, potrivit poliţiei care nu a precizat numărul acestora.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite