SUA: Mai multe ONG-uri denunţă histerectomii abuzive asupra migrantelor într-un centru de detenţie

Mai multe organizaţii neguvernamentale au depus plângere la administraţia americană şi au denunţat luni un număr important de histerectomii practicate asupra migrantelor dintr-un centru de detenţie din Georgia, în SUA, relatează AFP, citată de Agerpres.

15 Septembrie 2020, 16:56 (actualizat 15 Septembrie 2020, 17:08) |
Sala de operații

O infirmieră a stabilimentului este cea care a informat ONG-urile în legătură cu aceste practici care s-ar derula în Centrul Privat de Detenţie din Georgia. Acolo, unele femei sunt închise de către US Immigration and Customs Enforcement (ICE), o agenţie de poliţie vamală şi de control al frontierelor a Departamentului de Securitate Internă al SUA.

"Când m-am întâlnit cu toate aceste femei care au fost supuse acestei intervenţii chirurgicale, mi-am spus că totul seamănă cu un lagăr de concentrare experimental. Ca şi cum ar face experienţe asupra corpurilor noastre", a spus o deţinută intervievată de Project South, unul dintre ONG-urile care au depus plângerea.

Infirmiera ''lansatoare de alertă'' a povestit că mai multe femei i-au spus că ele nu înţeleg de ce au fost supuse unei histerectomii, o operaţie care implică înlăturarea totală a uterului sau a unei părţi a acestuia.

"Mai multe deţinute mi-au spus că s-au dus la medic şi au fost supuse unor histerectomii fără să fie informate" în prealabil, a afirmat ea.

Potrivit aceleiaşi surse, a existat în mod special un medic care "practica histerectomii aproape asupra tuturor".

ONG-urile Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights şi South Georgia Immigrant Support Network sunt cele care au înaintat plângerea, depusă în numele migrantelor închise şi a infirmierei care a făcut dezvăluirile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 14°C
IASI 16°C 11°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 9°C 13°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI