SUA: Joe Biden a votat la alegerile primare din Delaware. Partidul Democrat încearcă să-şi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi în Senat

Joe Biden vot
Joe Biden vot
14 septembrie 2022, 07:56

Președintele a votat în jurul orelor 19.00 (23.00 GMT). Partidul său se află în plină campanie pentru a încerca să-şi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi în Senat.

Joe Biden a profitat de această vizită de câteva ore în Delaware pentru a vorbi despre inflaţie, care a încetinit uşor, dar a rămas ridicată în august.

„Nu, nu sunt îngrijorat”, le-a spus el simplu jurnaliştilor.

Dacă creşterea persistentă a preţurilor îi fragilizează pe democraţi, aceştia din urmă şi-au centrat campania pe apărarea câştigurilor sociale şi pe lupta pentru democraţie.

După situaţia dificilă în sondajele din primăvară şi începutul verii, preşedintele american şi partidul său beneficiază de un trend ascendent în ultimele săptămâni. Contextul este marcat de îngrijorarea unei părţi a americanilor cu privire la dreptul la avort, o succesiune de reforme votate în Congres şi acumularea procedurilor şi dezvăluirilor împotriva lui Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite