SUA, în blocaj financiar: Senatul nu a reușit să aprobe bugetul. La noi, serviciile consulare și de viză vor continua

22 ianuarie 2018, 20:06

Parcuri naționale, muzee, obiective turistice, instituții de stat: aproape toate sunt închise, cu excepția serviciilor esențiale, după ce senatorii nu au aprobat bugetul pentru funcționarea guvernului.

Bugetul are nevoie de 60 de voturi din 100 în Senat unde, însă, republicanii au doar 51 de fotolii. Iar democrații refuză să aprobe finanțarea guvernului fără o reformă a imigrației și măsuri de protejare a așa-numiților visători: cei peste 700 de mii de copii aduși ilegal în SUA.

Blocajul de la Washington se resimte și la București. Ambasada SUA avertizează că nu va mai actualiza periodic informațiile de pe paginile de internet sau de pe conturile rețelelor de socializare până la reluarea completă a activității.

Oficialii americani precizează însă că serviciile consulare și de viză vor continua, iar toți solicitanții care au programare la interviul de viză să se prezinte la data și ora indicate.

Este prima oară când guvernul federal este în blocaj, în timp ce toate pârghiile puterii, Casa Albă și ambele camere ale Congresului, sunt controlate de același partid, respectiv de republicani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite