Zeci de mii de embrioni sunt blocați în mai multe clinici de fertilizare din Statele Unite, fie pentru că persoanele care i-au depus nu s-au decis ce ar putea face cu ei, fie pentru că nu mai au bani să plătească depozitarea. Ca să-i distrugă, clinica are nevoie de acordul proprietarilor, care, în cele mai multe cazuri, nu sunt de găsit.
Jenny Sammis este mama a două fetițe pe care le crește singură. Face față oricărei provocări și ia zilnic decizii rapide pentru ea și familia ei. Însă nu poate lua o hotărâre în privința embrionilor rămași în clinică după fertilizarea in vitro de acum 15 ani.
Jenny Sammis: "Când mă uit la actele pe care trebuie să le completez şi mă gândesc ce să fac, mă gândesc la oameni, la şansa pe care ar putea s-o aibă şi apoi mă gândesc la fetele mele, pe care le iubesc foarte mult".
Embrionii rezultă în urma operațiunilor de fertilizare in vitro. De obicei, după ce au reușit să aducă pe lume un copil, cuplurile plătesc pentru păstrarea lor sau îi donează.
În cele mai multe cazuri, cuplurile nu se pot decide sau nu mai au bani ca să plătească depozitarea embrionilor.
Nimeni nu știe exact câți embrioni se află în clinicile de fertilizare americane, pentru simplul fapt că nu există nici o lege care să le oblige să declare numărul lor.
Materialul biologic nu poate fi distrus, pentru că instituțiile se tem că vor fi date în judecată de aparținători.