LUMEA AZI

SUA: După legalizarea cannabisului, consumul a crescut cel mai mult în rândul persoanelor peste 65 de ani

Legalizarea cannabisului în scopuri medicale sau recreative a luat avânt în ultimii ani. În SUA, marijuana medicinală este legală în aproape toate statele. Un studiu recent arată şi o situaţie poate neaşteptată pentru unii: categoria de vârstă unde consumul a crescut cel mai mult este cea a persoanelor peste 65 de ani.

29 Martie 2019, 18:38 (actualizat 30 Martie 2019, 08:43) |

Acești pensionari din California pleacă într-o excursie de o zi. Nu ca să vadă peisaje sau să viziteze obiective. Sunt duși la un dispensar de cannabis de unde să-și facă provizii. Potrivit unui studiu recent, persoanele peste 65 de ani sunt categoria de vârstă în rândul căreia a crescut cel mai mult consumul de cannabis.

Kandice Hawes-Lopez, directorul programului: "Facem aceste excursii de 18 luni şi sunt un adevărat succes. În fiecare lună avem între 20 şi 50 de seniori, oameni cu vârste între 55 şi 90 de ani, sau chiar peste, care vin aici să înveţe cum să folosească cannabisul în locul unor medicamente, sau pentru uz recreativ."

Mulți seniori folosesc marijuana pentru diverse afecțiuni sau dureri, dar sunt și cei care o preferă strict în scopuri recreative sau pentru efectul relaxant.

Adele Frascella, 70 de ani, consumator de cannabis: "Îmi place să vapez dar preferatele mele sunt produsele comestibile. Chiar am cumpărat nişte caramele pentru că sunt foarte bune."

Laurie Linda, 76 de ani: "Mă face să mă simt bine. Mă ajută să nu mă supăr sau să mă enervez pentru că doar să te uiţi la ştiri uneori îţi vine să pui mâna pe o armă. Şi nu vreau să fac asta."

Popularitatea cannabisului în rândul persoanelor în vârstă este și o bună ocazie pentru medici să studieze efectele acestui drog.

Dr. Gary Small, psihiatru: "Este clar că încă nu există suficiente cercetări despre cannabis. Sunt multe întrebări încă fără răspuns în ce priveşte eficienţa în tratarea anumitor afecţiuni precum şi în termeni de riscuri, mai ales în cazul persoanelor în vârstă."

Un lucru este cert: pentru cei mai multi beneficiile par să fie mult mai importante. Împotriva durerilor asociate diverselor afecțiuni, a insomniei sau stărilor de agitație, cannabisul pare să fie paliativul preferat de tot mai mulți seniori americani.

Doar în SUA, canabisul în scopuri medicinale este legal în 33 din cele 50 de state, iar în scopuri recreative în 10 state și capitala Washington DC.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI