SUA: După incendiile devastatoare, locuitorii din California sunt acum loviți de inundații. 17 oameni au murit

Cel puţin 17 oameni au murit, tot atâţia sunt daţi dispăruţi. Sute de pompieri caută supraviețuitori și sinistrați în suburbiile Los Angelesului.

11 Ianuarie 2018, 13:58 (actualizat 11 Ianuarie 2018, 16:35) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Alunecari de teren in California"

California este din nou lovită de dezastru, după ce s-a confruntat cu unele dintre cele mai devastatoare incendii din ultimele decenii, acum ploile abundente au provocat alunecări de teren şi torente de noroi care au măturat totul în cale. Cel puţin 17 oameni au murit, tot atâţia sunt daţi dispăruţi.

Sute de pompieri caută supraviețuitori și sinistrați în suburbiile Los Angelesului.

”Avem un prieten drag care a murit, stătea puțin mai în amonte. A fost cumplit, șuvoaiele de noroi le-a spulberat casă. Soția lui a scăpat, dar copiii sunt traumatizați”, spune un localnic.

”A fost o explozie neașteptată de apă, pietre, mașini, copaci, fiare, care au intrat deodată în case. Au fost poate 20 de secunde de avertisment, în care auzeai un zgomot ca de tren marfar - după care torentul de noroi a spulberat tot ce a întâlnit. A fost la fel de puternic ca un șuvoi de lavă, nu ca un torent, și puteai vedea cum distruge totul în cale”, povestește un martor.

Zona cea mai afectată este Montecito, care până acum nici două săptămâni era amenințată de uriașe incendii. Aici au case multe celebrităț, printre care Oprah Winfrey.

”Aici era un gard. Aceea e casa vecinilor, complet distrusă, dărâmături peste tot”, spune Oprah Winfrey.

Cartierul de lux Montecito, aflat pe țărmul Oceanului Pacific este la poalele parcului național Los Padres. Pădurile de aici au fost distruse de incendii și de aceea nu a fost nimic care să stea în calea șuvoaielor de noroi.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI