SUA: Donald Trump a cerut retragerea proiectului de reformă a sănătăţii

24 martie 2017, 18:57

ACTUALIZARE Ora de Ştiri Preşedintele Donald Trump a suferit o înfrângere dură: liderii republicani din Camera Reprezentanţilor au fost obligaţi să retragă proiectul de lege care viza modificarea reformei medicale a fostului lider de la Casa Albă, Barack Obama.

În ciuda unui lobby insistent al oamenilor preşedintelui şi al său personal, proiectul nu a întrunit numărul suficient de susţineri.

Nu este clar dacă va exista o nouă tentativă de modificare a legii Obamacare.

Într-un mesaj pe reţelele de socializare, Donald Trump afirmă: „doar am retras proiectul”.

Anterior, Trump a sistat negocierile cu republicanii care i se opuneau şi a formulat un ultimatum: „votaţi azi, indiferent dacă pierdeţi sau câştigaţi”!

ACTUALIZARE 18:57 Potrivit analiştilor, această amânare a votului întârzie prima victorie legislativă aşteptată de preşedintele Donald Trump.

Aproximativ 14 milioane de americani vor pierde asigurarea medicală în 2018, în baza noului plan republican de asistenţă medicală, arată datele oficiale.

Actul serviciilor medicale cunoscut sub numele de „Obamacare” a intrat în vigoare în 2010 şi a fost mereu un motiv de conflict politic între democraţi şi republicani. „Obamacare” a asigurat servicii medicale pentru încă 20 de milioane de americani, dar a dus la retragerea unor companii mari din domeniul asigurărilor.

Anularea actului a fost şi una dintre temele principale ale campaniei lui Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite