SUA: Deportări şi un nou ordin executiv. Guvernul mexican îşi avertizează cetăţenii după expulzarea unei femei din SUA

11 februarie 2017, 16:06

Reacţia vine după deportarea unei femei originare din Mexic, dar care trăia de 20 de ani în Statele Unite.

Guadalupe Garcia are 36 de ani şi a ajuns în Statele Unite, în Arizona, când avea 16 ani. Între timp, s-a căsătorit şi are 2 copii născuţi în America, fără să-şi fi rezolvat însă statutul legal. În 2009 şi-a falsificat un act de identitate pentru a se angaja dar a fost prinsă şi, în 2013, a primit ordin de deportare. A rămas însă în SUA, graţie politicii de clemenţă a preşedintelui Obama faţă de cei care au venit ilegal în SUA când erau minori. Acum însă, noua administraţie i-a spus să plece.

Soţul şi copiii au rămas în Arizona. Guadalupe, acum în Mexic, e decisă să lupte pentru a reveni în locul pe care îl numeşte acasă.

Acest caz a atras atenţia autorităţilor mexicane. Ministerul de Externe a transmis un comunicat în care atrage atenţia faţă de ceea ce numeşte noua realitate cu care se confruntă comunitatea mexicanilor din SUA.

Pentru Trump însă, securitatea graniţelor rămâne o prioritate. Nu este dezarmat de faptul că ordinul prin care a interzis accesul cetăţenilor din 7 state musulmane a fost suspendat în justiţie şi anunţă noi măsuri.

Preşedintele nu a oferit detalii despre ce va conţine noul ordin dar a precizat că va schimba foarte puţin din cel emis la sfârşitul lunii ianuarie şi care a declanşat ample proteste şi numeroase bătălii juridice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite