SUA: Admirator al legionarilor,adept al supremației albe. Demonstrații masive anti-rasism.”Bunicii mei au fugit din România. Nu pentru asta”

15 august 2017, 19:48

La Durham, Carolina de Nord, un monument dedicat forţelor sudiste pro-sclavie a fost dărâmat.

Este una dintre multele reacţii la evenimentele din weekend, din Charlottesville, unde 3 oameni au murit şi zeci au fost răniţi în timpul unui marş al adepţilor „supremaţiei albe”.

O reacţie întârziată a avut şi preşedintele Trump, care abia după 2 zile a condamnat explicit vinovaţii. Prea târziu însă pentru unii membrii ai administraţiei.

Trei directori de mari companii, inclusiv Intel şi Under Armour, au demisionat din consiliul de afaceri al Casei Albe.

Donald Trump s-a întors pentru prima oară de la inaugurare la New York. Acolo însă nu a fost deloc bine primit.

Annette Covrigaru, protestatar: „Bunicii mei au plecat din România, au fugit din România ocupată de nazişti în Israel, şi de acolo au venit în SUA, dar nu pentru asta au venit bunicii mei aici„.

O nefericită legătură cu România are şi un cunoscut adept al supremaţiei albe, admirator declarat al legionarilor, şi care a dat vina pe contra-manifestanţi pentru violenţele de duminică.

MATTHEW HEIMBACH, adept al supremaţiei albe: „Stângişti radicali au adus violenţă. Ei au venit pregătiţi de violențe. Strigau: ‘Ucideţi naziştii, ucideţi fasciştii’. Au venit pregătiţi de război. Ei au încercat să ne omoare„.

Atacatorul cu maşina, care nu şi-a ascuns simpatiile naziste, a fost oficial pus sub acuzare de Tribunalul din Charlottesville şi i s-a refuzat cererea de eliberare pe cauţiune.

Evenimentele de la sfârşitul săptămânii au generat demonstraţii anti-rasism în multe oraşe americane. Numeroase astfel de manifestări sunt programate şi pentru restul săptămânii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite