SUA: 16 tineri au fost spitalizați cu afecțiuni respiratorii cauzate de țigara electronică, la câteva zile după ce a fost confirmat primul deces din această cauză

27 august 2019, 18:47

Vapatul, cum se numește fumatul de țigări electronice, începe să devină o adevărată problemă de sănătate în SUA. Într-o singură noapte, 16 tineri au ajuns la spital cu afecțiuni pulmonare.

Kim Barnes, mama unuia dintre tineri: „Nici nu mai putea să vorbească. Stătea în pat şi doar pieptul se mai mişsca  uşor. Nu mai credeam că o să-şi revină. Mă gândeam că e ultima oară când îmi văd copilul.”

Fiul ei se află acum în comă indusă pentru a supraviețui.

Peste 200 de tineri cu vârste până în 38 de ani s-au îmbolnăvit de plămâni în ultima perioadă. Este vorba de o afecțiune nouă pentru medici, care o pun pe seama țigărilor electronice. Experții din sănătate sunt alarmați și de rapiditatea cu care aceste produse îi afectează pe consumatori. Băiatul aflat acum în comă folosea țigara electronică de mai puțin de un an.

Dr. Michael Gutzeit, Children`s Hospital of Wisconsin: „Ţigările electronice fac foarte mult rău copiilor noştri şi vrem să transmitem acest lucru cât se poate de clar.”

La sfârșitul săptămânii trecute, în SUA a fost confirmat primul deces cauzat de țigara electronică. Deocamdată nu este clar ce afectează plămânii fumătorilor, dar în aceste dispozitive se folosesc multe substanțe, printre care arome, solvenți sau derivați de cannabis, despre care se știu foarte puține. De la 1 ianuarie, San Francisco a decis să fie primul oraș din SUA care interzice total comercializarea țigărilor electronice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă