SUA | Restaurantele din New York s-au redeschis la 100% din capacitate. Masca de protecție nu mai este obligatorie pentru cei vaccinați, inclusiv la interior

20 mai 2021, 16:19

După un an de pandemie inaugurarea unui nou restaurant este o imagine la care puțini se mai gândeau. La New York însă s-a deschis un uriaș local cu o suprafață de peste o mie de metri patrați, eveniment la care a participat si primarul Bill de Blasio.

Momentul a coincis cu o nouă relaxare. Restaurantele s-au redeschis la interior la 100% capacitate, dar deocamdată trebuie respectate recomandările de distanțare ale experților, adică 1,5 metri intre persoane.

Autoritățile din New York au adoptat recomandările experților și masca nu mai este obligatorie pentru cei vaccinați, afară sau la interior, cu excepția transportului în comun. Pe lângî restaurante și teatrele, cinematografele și sălile de concert s-au redeschis la capacitate maximă pentru cei vaccinați, dar cu distanțare față de cei care nu sunt imunizați.

În New York s-au vaccinat deja peste 7 milioane de oameni, cu mult peste așteptările oficialilor care aveau ca obiectiv 5 milioane de imunizări până la 1 iunie. Un ritm care dă speranțe că viața va reveni la normal chiar mai devreme decât se așteptau cei mai multi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite