SUA | Jair Bolsonaro, fostul președinte brazilian, recunoaşte că a comis „câteva greşeli” acasă. Partizanii îl sfătuiesc să nu se întoarcă în Brazilia, pentru a nu fi anchetat

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro
17 ianuarie 2023, 09:39

„Toată lumea face câteva greşeli acasă”, inclusiv membrii guvernului, a spus Bolsonaro, explicând că, în cursul mandatului său, „în fiecare zi a fost luni”.

Fostul lider de extremă dreaptă a părăsit Brazilia pe 30 decembrie, cu două zile înainte de a preda puterea succesorului său de stânga Lula da Silva care l-a învins la alegerile prezidenţiale din octombrie.

În fragmentul postat de site-ul de ştiri Metropoles, partizanii îl sfătuiesc să nu se întoarcă în Brazilia, unde Curtea Supremă l-a inclus recent într-o anchetă pentru rolul său în vandalizarea locurilor puterii la 8 ianuarie.

În acea zi, mii de persoane identificate ca fiind bolsonarişti au invadat Palatul prezidenţial, Congresul şi Curtea Supremă, refuzând să recunoască rezultatul alegerilor.

„Deplâng ceea ce s-a întâmplat”, a spus Bolsonaro, numind evenimentele drept „incredibile”.

Infrastructură, opere de artă inestimabile şi mobilier făcând parte din patrimoniul naţional au fost distruse în timpul revoltelor.

Peste 1.100 de persoane sunt în continuare în arest pentru acte descrise drept „terorism” de către guvernul Lula da Silva, aflat în funcţie de la 1 ianuarie.

Jair Bolsonaro, care a stat izolat şi aproape tăcut în ultimele sale săptămâni de mandat, a condamnat „jaful” şi a negat orice implicare în asaltul asupra sediilor puterii.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite