SUA și unele țări arabe fac eforturi diplomatice pentru a pune capăt crizei israeliano-palestiniene. De la declanșarea bombardamentelor au murit 139 de palestinieni și 9 israelieni

15 mai 2021, 20:07

Orașele israeliene sunt ținta atacurilor cu rachete lansate din Gaza. Este un adevărat infern: peste 100 de rachete explodează în fiecare oră.

In șase zile au explodat 7000 de rachete. Sistemul de apărare antibalistică israelian Iron Dome a distrus foarte multe dintre ele dar, totuși, există victime și imobile avariate. Un depozit de combustibil a fost incendiat.

Cele mai afectate sunt orașele apropiate de Fâșia Gaza: Beersheba, Ofakim, Ashdod și Askhelon. Un intens baraj de rachete a vizat și Tel Aviv.

Aviația israeliană a continuat să lovească ținte în care se află sedii ale Hamas, depozite de muniții sau fabrici de rachete. A fost distrus și un bloc cu 12 etaje în care se aflau și birourile agenției Associated Press, din Statele Unite, și al televiziunii Al Jazeera, din Qatar. Proprietarul clădirii a fost avertizat cu suficient timp înainte pentru ca imobilul să fie evacuat. Nu există răniți.

Poliția israeliană a intervenit în mai multe orașe unde grupuri de palestinieni au prostestat violent. Cele mai dure incidente s-au înregistrat la Lod, în apropiere de Tel Aviv, în timpul nopții. Grupuri de tineri au incendiat mașini si au ridicat baricade. Forțele de securitate au operat zeci de arestări.

Au apărut probleme și la frontiera cu Libanul de un de au fost lansate asupra Israelului trei rachete. Nu există victime sau pagube materiale.

Armata a împiedicat un grup de militanți integriști să treacă frontieră. Au fost înregistrați în timp ce încerca să taie gardul de la graniță. Militarii au tras focuri de avertisment și, apoi, în picioarele atacatorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite