SUA și Rusia se acuză reciproc. Moscova neagă orice intenție de a ataca Ucraina

24 decembrie 2021, 21:04

Casa Albă a respins criticile lansate joi la adresa Statelor Unite și a aliaților occidentali de liderul de la Kremlin.

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe: „Ei bine, ce este amuzant, este că singura agresiune pe care o vedem la frontiera dintre Rusia şi Ucraina este dispozitivul militar al Rusiei şi retorica belicoasă a liderului Rusiei. La conferinţa de presă de azi-dimineaţă, preşedintele Putin s-a declarat încurajat, şi îl parafrazez aici, de faptul că vor exista discuţii diplomatice, că există planuri pentru discuţii în ianuarie.”

Jen Psaki a precizat că NATO este o alianță defensivă, nu una agresivă, nu există argumente care să demonstreze așa ceva.

Vladimir Putin acuză, însă, Occidentul că nu și-a respectat angajamentele: „Acţiunile noastre vor depinde de procesul de negociere, dar sub nicio formă nu vom pune în discuţie securitatea Rusiei. Nici azi, nici în perspectivă istorică. Din acest punct de vedere, am spus clar că extinderea NATO mai spre este inacceptabilă.”

În ciuda opoziției Rusiei și a creșterii tensiunii între Moscova și Occident, forțele aliate continuă să-și facă prezența în regiune. Fregata antisubmarin franceză Auvergne efectuează o vizită în portul ucrainean Odessa.

Deși a deplasat zeci de mii de militari și armament ultramodern la frontiera cu Ucraina, Moscova neagă orice intenție de a ataca Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă