SUA | Casa Albă anunţă că retragerea trupelor americane din Afganistan se va încheia la sfârşitul lunii august

3 iulie 2021, 13:55

Statele Unite au anunțat inițial că ultimele trupe americane vor părăsi Afganistanul până pe 11 septembrie. Au apărut însă întrebări în contextul în care trupele NATO și americane au părăsit baza aeriană Bagram, cartierul general al trupelor pentru operațiuni speciale în Afganistan.

Președintele Joe Biden a fost asaltat cu întrebări pe această temă la conferința de presă de la Casa Albă. La fel și purtătorul de cuvânt de la Apărare.

Preşedintele a spus clar că această retragere să fie completă până la începutul lunii septembrie. Ne aşteptăm ca acest proces să se întâmple până la sfârşitul lui august.

Oficiali americani au precizat că translatorii și alți afgani care au ajutat forțele SUA în timpul conflictului vor fi relocați în alte țări, în timp de sunt procesate cererile de viză pentru America. Președintele Biden a estimat că guvernul afgan ar trebui să fie capabil, singur, să asigure securitatea capitalei Kabul.

Potrivit unor informații apărute în presă, americanii ar urma să mențină o prezență de aproape 600 de militari la Kabul pentru a-și proteja ambasada.

După 20 de ani de prezență în Afganistan, NATO a anunțat în aprilie retragerea trupelor aliate din această țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă