SUA | Campanie de imunizare a populației, decizie fără precedent: vaccin sau test periodic obligatoriu pentru angajații marilor companii

10 septembrie 2021, 12:03

Vaccinul anti-covid sau un test săptămânal de depistare a coronavirusului devin obligatorii în orice companie americană cu peste 100 de angajați. Ordinul vizează 100 de milioane de americani din mediul privat. E o măsură luată după ce s-a impus deja vaccinarea obligatorie pentru 4 milioane de angajați ai statului federal. Planul a fost anunțat de Președintele Biden care a ținut să sublinieze că lupta astfel împotriva celor care „blochează sănătatea publică”, a spus el.

80 de milioane de americani nu sunt încă vaccinați, adică 25 la sută din populație – a atras Biden atenția. Iar numărul îmbolnăvirilor e tot mai mare și nu scade sub 10.000 pe zi.

Măsuri extreme apar tot mai frecvent: districtul școlar din Los Angeles de exemplu, al doilea ca mărime din Statele Unite, a decis să impună vaccinarea tuturor elevilor cu vârstă de peste 12 ani care vor să frecventeze o instituție publică de învățământ. Sunt vizați 600.000 de tineri, o premieră la  o asemenea scară în Statele Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite