Studiu: Vitamina K, care se găsește în brânza cu mucegai, vitală în lupta împotriva COVID-19

Vitamina K vitală în lupta împotriva COVID-19
Vitamina K vitală în lupta împotriva COVID-19
8 iunie 2020, 10:07

Cercetătorii care studiază pacienţii care au fost internaţi la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen au explicat beneficiile vitaminei K după ce au descoperit o legătură între această deficienţă şi cele mai grave efecte ale coronavirusului.

COVID-19 provoacă coagularea sângelui şi duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Vitamina K, care este ingerată prin alimente şi absorbită în tractul gastro-intestinal, este esenţială pentru producerea de proteine care reglează coagularea şi pot proteja împotriva bolilor pulmonare.

Cercetătorii olandezi caută acum finanţare pentru un studiu clinic, dar dr. Rob Janssen, un om de ştiinţă care lucrează la proiect, a spus că, în lumina rezultatelor iniţiale, va încuraja un aport sănătos de vitamina K.

Aceasta se găseşte în brânza cu mucegai albastru, în spanac, ouă dar şi în miso, celebrul preparat culinar japonez.

 

 

sursa

mediafax.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite