Studiu: Unu din trei copii primește imagini cu conținut sexual pe Internet. Mai mulți sunt jigniți și amenințați online

Hărțuire online
Hărțuire online
8 februarie 2022, 19:36

Potrivit unui studiu realizat de Organizația Salvați Copiii „Folosirea internetului de copii și adolescenți” în 2021, 37% dintre elevi afirmă că, în anul care a trecut, au fost jigniți sau deranjați pe Internet, iar 49 % dintre ei spun că s-a întâmplat să găsească online conținut care i-a făcut să se simtă inconfortabil.

Situația este mai intâlnită în rândul copiilor sub 12 ani (6 din 10 afirmă acest lucru) și în rândul fetelor (54% vs 42% în rândul băieților). Violența fizică și verbală alături de nuditate sunt principalele conținuturi care i-au făcut pe copii să se simtă inconfortabil.

O altă concluzie a studiului arată că 78 % dintre copii utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin 3 ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între 1 și 2 ore pe zi fiind de 19 %, în timp ce copiii care folosesc internetul mai puțin de o ora pe zi este de 3%.

84 % dintre copii și adolescenți utilizează Internetul pentru a urmări conținut postat de alți utilizatori, 70% dintre ei îl folosesc pentru a se juca, 67% pentru a folosi rețelele sociale, în timp ce 46 % accesează internetul pentru a se informa despre situații și fenomene de actualitate.

Majoritatea copiilor nu raportează conținutul nepotrivit întâlnit online.

Studiul integral

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă