Studiu UBB Cluj | Topul județelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19. Propuneri pentru autorităţi

20 august 2020, 08:37

Pandemie de Coronavirus dă în continuare bătăi de cap autorităților. Un studiu recent, realizat de UBB, arată un top al județelor cu incidență ridicată de peste 60 de cazuri la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile.

Arad, Bihor, București, Buzău, Dolj, Ilfov, Hunedoara, Maramures, Neamt, Olt, Prahova, Timis, Vâlcea, Vaslui și Vrancea sunt județele cu incidență ridicată atunci când vine vorba de infectarea cu noul coronavirus. Se înregistrează peste 60 de cazuri la o sută de mii de locuitori. Date alarmante, spun autorii studiului UBB.

Autorii studiului dau exemple alte mari orașe ale lumii care înving răspândirea infecției.

Ei spun că autoritățile locale trebuie să se mobilizeze și să ia mai multe măsuri, în condițiile în care rata de transmitere a virusului este estimată să crească odată cu începerea școlii și cu răcirea vremii, astfel că propun mai multe soluții.

De asemenea, și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cere guvernanților să urgenteze publicarea unor norme pentru începerea anului universitar. Miercuri s-au înregistat 1.409 cazuri noi de infectări cu noul coronavirus. 32 de pacienți au decedat, iar 480 sunt internați la ATI.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite