Studiu Sorbona: Alimentele ultra-procesate pot crește riscul de cancer. Medicii oncologi contactaţi de TVR nu au vrut să comenteze

15 februarie 2018, 21:29

Cercetătorii de la Sorbona au folosit date de la peste 100.000 de persoane. Rezultatele arată că un plus de 10 la sută de alimente ultra-procesate în dietă poate fi asociat cu o creştere de 12 la sută a numărului de cazuri de cancer.

Pâinea şi chiflele pre-ambalate, gustările dulci sau sărate ambalate, inclusiv chipsurile, dulciurile, sucurile şi băuturile îndulcite, supele instant, mâncărurile congelate sunt considerate alimente ultra-procesate.

Totuşi, experţii spun că oamenii nu ar trebui să fie îngrijoraţi în cazul în care consumă cantităţi mici de alimente procesate, atât timp cât dieta lor conţine multe fructe, legume şi fibre. Reprezentanţii industriei alimentare privesc cu scepticism studiul.

De altfel, nici medicii oncologi contactaţi de TVR nu au vrut să comenteze aceste rezultate. La nivel mondial se înregistrează peste 8,8 milioane de decese în fiecare an din cauza cancerului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite