Studiu Sorbona: Alimentele ultra-procesate pot crește riscul de cancer. Medicii oncologi contactaţi de TVR nu au vrut să comenteze

Cercetătorii de la Universitatea Sorbona trag un semnal de alarmă: alimentele ultra-procesate pot crește riscul de cancer. Pe listă au pus, de exemplu, prăjiturile, cipsurile şi băuturile îndulcite. BBC scrie că rezultatele acestui studiu trebuie tratate cu multa prudenţă. Experţii reamintesc însă că o dietă variata și fără excese este cea mai buna alegere.

15 Februarie 2018, 21:29 (actualizat 15 Februarie 2018, 21:47) |
Studiu privind mâncarea ultra-procesată și cancerul
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cercetătorii de la Sorbona au folosit date de la peste 100.000 de persoane. Rezultatele arată că un plus de 10 la sută de alimente ultra-procesate în dietă poate fi asociat cu o creştere de 12 la sută a numărului de cazuri de cancer.

Pâinea şi chiflele pre-ambalate, gustările dulci sau sărate ambalate, inclusiv chipsurile, dulciurile, sucurile şi băuturile îndulcite, supele instant, mâncărurile congelate sunt considerate alimente ultra-procesate.

Totuşi, experţii spun că oamenii nu ar trebui să fie îngrijoraţi în cazul în care consumă cantităţi mici de alimente procesate, atât timp cât dieta lor conţine multe fructe, legume şi fibre. Reprezentanţii industriei alimentare privesc cu scepticism studiul.

De altfel, nici medicii oncologi contactaţi de TVR nu au vrut să comenteze aceste rezultate. La nivel mondial se înregistrează peste 8,8 milioane de decese în fiecare an din cauza cancerului.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI