Studiu: Programul de muncă flexibil este printre cele mai dorite beneficii de către angajații români

Munca de acasă
Munca de acasă
13 decembrie 2022, 11:18

La nivel global, ponderea companiilor care susţin că angajaţii mizează pe un program de lucru flexibil este de 98%.

Datele centralizate de Mindspace arată că aproape trei sferturi (72%) dintre angajaţii români intervievaţi declară că au deja un loc de muncă flexibil, în timp ce 97% consideră că flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte.

În medie, respondenţii români ai studiului lucrează 3,9 zile de la birou, iar 66% dintre aceştia se bucură de socializarea care vine odată cu mediul. Alte elemente importante pentru angajaţii români, referitor la spaţiul de lucru sunt: lumina naturală (61%), aerul curat (51%), zonele de linişte (46%) şi mobilă ergonomică sau ajustabilă (40%).

De asemenea, 95% dintre managerii de Resurse Umane implicaţi în studiu au declarat că angajaţii sunt implicaţi în activităţile pe care le fac, iar 94% dintre aceştia cred că angajaţii sunt fericiţi la locul de muncă actual.

Pe de altă parte, numai 49% dintre angajaţi susţin că sunt mulţumiţi de locul lor de muncă şi nu se gândesc să facă schimbări, în timp ce 87% se simt implicaţi în activităţile de zi cu zi.

Studiul a fost realizat pe 1.470 de angajaţi din România, Polonia, Ţările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie şi SUA. Sondajul şi rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll, la cererea Mindspace.

Mindspace este un furnizor global de spaţii flexibile de tip boutique ce oferă o atmosferă în care standardele globale sunt combinate cu specificul local. În România, Mindspace a deschis prima locaţie în decembrie 2018.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite