Studiu Marea Britanie. În cazul copiilor, efectele pe termen lung după îmbolnăvirea de COVID, mai puţin grave

Un nou studiu asupra efectelor pe termen lung după îmbolnăvirea de COVID vine cu o veste bună: în cazul copiilor, incidenţa este mult redusă. Şi se confirmă încă o dată că atât simptomele bolii, cât şi sechelele, sunt mult mai puţin grave decât la adulţi.

05 August 2021, 13:47 |
Studiu britanic despre COVID pe termen lung, în cazul copiilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sub 5 la sută dintre copiii blonavi de COVID continuă să fie simptomatici după 4 săptămâni, constată noul studiu britanic.

Analiza s-a bazat pe datele colectate în perioada dintre redeschiderea școlilor din toamnă şi vârful valului de iarnă al pandemiei în Marea Britanie.

În eşantion au fost incluşi copii cu vârste între 5 şi 17 ani.

Studiul este unul dintre primele care oferă o descriere detaliată a bolii la copiii de vârstă școlară și sugerează că efectele pe termen lung sunt rare în această grupă de vârstă.

În medie, simptomele au durat cinci zile la copiii mai mici (de până la 11 ani) și șapte zile la cei care au între 12 şi 17 ani.

Studiul, bazat pe datele raportate prin intermediul aplicației Smartphone Zoe de către părinți, a indicat că simptomele cele mai frecvente la copii au fost durerile de cap, oboseala, durerile în gât și pierderea mirosului, nu şi afecţiuni neurologice grave.

În comparație, datele privind adulții provenite din aceeași aplicație au arătat că unul din șapte au prezentat simptome Covid care durează patru săptămâni, iar unul din 20 a fost bolnav timp de opt săptămâni sau mai mult.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI