Studiu: Italia riscă, în cel mai grav scenariu, un nou val epidemic după relaxarea restricţiilor

Coronavirus. Spital
Coronavirus. Spital
6 mai 2020, 18:09

Relaxarea restricţiilor în Italia riscă să genereze, în cel mai grav scenariu, un nou val epidemic, care ar putea provoca între 10.000 şi 23.000 de decese, arată simulări realizate de Colegiul Imperial din Londra, autorii precizând că estimările sunt valabile doar dacă nu sunt impuse noi măsuri.

„Italia relaxează măsurile nonmedicale începând din 4 mai. (…) Se conturează trei scenarii pentru următoarele opt săptămâni: un scenariu în care mobilitatea rămâne aceeaşi ca în perioada restricţiilor, un scenariu în care mobilitatea persoanelor revine la nivelul de 20% din perioada preepidemie şi un scenariu în care mobilitatea revine la 40% din perioada anterioară epidemiei”, arată studiul Colegiului Imperial din Londra (London Imperial College).

Conform cercetătorilor, în cel mai grav scenariu, cel în care mobilitatea persoanelor revine la 40% din situaţia normală, „numărul total al deceselor suplimentare ar putea fi între 10.000 şi 23.000”.

Experţii din Marea Britanie precizează că scenariile sunt valabile dacă vor fi menţinute comportamentele preepidemice şi dacă nu sunt luate măsuri medicale, nu sunt efectuate noi teste ori nu sunt introduse aplicaţii pentru depistarea contactelor persoanelor infectate. „Unii dintre aceşti factori, precum depistarea contactelor, probabil vor fi introduşi şi vor contribui la reducerea contagierii; prin urmare, estimările noastre trebui considerate proiecţii pesimiste”, precizează autorii studiului.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 29.315 morţi în Italia, cu 236 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 213.000.

 

(Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite